December 30, 2015 / 28 Comments

#Gift4them untuk peserta contest #Dearsofie

#Gift4them untuk peserta contest #Dearsofie #Gift4them untuk peserta contest #Dearsofie

   "Dengan tahun baru ni, kita mulakan azam baru, buku baru..."  Apa? Buku baru? Kenapa tak caya ek? Okaylah...buku li...

Tamat sudah contest #Dearsofie!

Tamat sudah contest #Dearsofie! Tamat sudah contest #Dearsofie!

As you all can see....contest yang dianjurkan hari tu telah pun tamat! Danke to all supporters yang join contest nih! Alhamdulil...

December 29, 2015 / 16 Comments

Pencarian Top 5 Blogger 2016

Pencarian Top 5 Blogger 2016 Pencarian Top 5 Blogger 2016

Assalamualaikum *tekan banner untuk join Tag rakan :  Aieninka , Leyha , CikLa Nama panggilan dalam blog :  sofie @ yuha...

Koleksi Beg Sembonia Terkini!

Koleksi Beg Sembonia Terkini! Koleksi Beg Sembonia Terkini!

Ada sesape pernah terfikir nak hadiahkan something kat kawan tapi tak tau nak bagi apa? Nak bagi handphone, handphone kita pun diikat deng...

Rant on Kawan

Rant on Kawan Rant on Kawan

Kawan... Aku tak pernah jemu untuk bersembang dengan diri sendiri. Bukan sebab aku gila atau kurang siuman ke hapa, tapi disebabkan a...

Pilihan yang sukar!

Pilihan yang sukar! Pilihan yang sukar!

Holla! Malam ni aku nak celoteh pasal kerisauan yang melanda sejak akhir tahun ni. Antaranya: "Macam mana nak bagi semua peser...

Home

December 28, 2015 / 17 Comments

Jalan cerita setiap orang berbeza...

Jalan cerita setiap orang berbeza... Jalan cerita setiap orang berbeza...

Kau pernah rasa tak? Rasa malu dengan diri sendiri? Pernah? Samalah dengan aku. Aku kadang-kadang malas dah nak ulang cerita banyak k...

December 27, 2015 / 8 Comments

YEAR END GIVEAWAY BY IMASHUE

YEAR END GIVEAWAY BY IMASHUE YEAR END GIVEAWAY BY IMASHUE

Klik banner untuk join! Mangsa Tag: Leyha Pandangan tentang blog penganjur? Simple, kemas, cepat nak loading... saya suka ...

Tepi Jalan

Tepi Jalan Tepi Jalan

Siapa tak pernah lalu di tepi jalan? Bahkan jadi wajib untuk kita jalan dan menjadi pengguna tepi jalan. Macam aku, aku bukan budak jalana...

December 26, 2015 / 8 Comments

Planner 2016 by owndesignbook

Planner 2016 by owndesignbook Planner 2016 by owndesignbook

Holla! Sempena pre-2016 yang penuh bersemangat ni ditambah pulak dengan hari yang panas*tetiba* aku naklah buat review sikit pasal plann...

Blog Review By Beeha Azman for TOP Referral

Blog Review By Beeha Azman for TOP Referral Blog Review By Beeha Azman for TOP Referral

Klik banner untuk join! Mangsa Tag: Aienienka

Rant on Matahari #3

Rant on Matahari #3 Rant on Matahari #3

Matahari... Banyak orang buat lagu pasal matahari. Pelik jugak aku sebab banyak-banyak alam semesta ni, kenapa orang hanya nampak mata...

Rant on Matahari #2

Rant on Matahari #2 Rant on Matahari #2

Matahari... Masa aku sem dua, kitaorang ada field site astronomy. Masa tulah aku korbankan mata aku yang sedia rabun+silau tahap langi...

Rant on Matahari #1

Rant on Matahari #1 Rant on Matahari #1

Matahari... Orang yang baru jumpa aku mesti akan tanya; Orang baru: Power speck mata kau berapa? Aku: Adalah dalam 800 kot! Or...

December 25, 2015 / 10 Comments

Q&A: 10 Jawapan untuk blogger Aishah Qairina

Q&A: 10 Jawapan untuk blogger Aishah Qairina Q&A: 10 Jawapan untuk blogger Aishah Qairina

  Salam satu dunia! Kita bertemu lagi dalam sesi "Soal Jawab bersama Sofieadie" dimana wartawan kita kali ini adalah calon ...

December 24, 2015 / 12 Comments

Q&A: Jawapan untuk Farzana Zahari

Q&A: Jawapan untuk Farzana Zahari Q&A: Jawapan untuk Farzana Zahari

  Holla! Hari ini aku menjadi blogger yang sangat bertuah oleh Farzana Zahari Danke to FZ sebab sudi tagging saya! ^_^ Okay ...

"Segmen Bloglist #1 by Fieyqa Adelova"

"Segmen Bloglist #1 by Fieyqa Adelova" "Segmen Bloglist #1 by Fieyqa Adelova"

Klik banner untuk join! Tag: Hikayat Leyha Aienienka

Memori maulidur rasul

Memori maulidur rasul Memori maulidur rasul

Ingat dulu masa duduk asrama, setiap kali maulidur rasul mesti ada pertandingan perarakan, pertandingan pentomen, sajak dan macam-macam...

December 23, 2015 / 44 Comments

Jom Meriahkan Contest #Dearsofie

Jom Meriahkan Contest #Dearsofie Jom Meriahkan Contest #Dearsofie

!ON GOING CONTEST! TAMAT SUDAH!!! Caranya: Korang hanya perlu komen dekat entri ni dengan ayat; “#Dearsofi...

December 22, 2015 / 6 Comments

Day 27: Mereputttt.....

Day 27: Mereputttt..... Day 27: Mereputttt.....

“Kalau aku nih dinasour, mungkin dah boleh jadi minyak kot!” Statement ni menunjukkan betapa lamanya rasa masa berlalu bila merep...

Review hadiah contest #Dearsofie

Review hadiah contest #Dearsofie Review hadiah contest #Dearsofie

Holla! Ada sesiapa nak hadiah tak? Ada?  Kalau ada cepat komen laju-laju kata "Nak!!!" Kalau tahun lepas aku ada bagi ha...

Segmen Blogwalking + Bloglist

Segmen Blogwalking + Bloglist Segmen Blogwalking + Bloglist

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (klik banner kalau nak join sekali) Sa...

December 21, 2015 / 16 Comments

Kontest SEO MYiDEAKiNi.com 2015

Kontest SEO MYiDEAKiNi.com 2015 Kontest SEO MYiDEAKiNi.com 2015

First of all, saya nak ucapkan terima kasih kepada penganjur sebab sudi ajak saya untuk join contest ni...[sebenarnya aku pun dua tig...

Segmen Bloglist Encik Kidal 2.0

Segmen Bloglist Encik Kidal 2.0 Segmen Bloglist Encik Kidal 2.0

Klik banner untuk join! Holla! Segmen Encik Kidal kali ni nampak ada kelainan dari segmen yang lain. Kenapa? Haa....kalau nak tau ke...

Soal tentang lagu kegemaran...

Soal  tentang lagu kegemaran... Soal tentang lagu kegemaran...

Holla! Buat masa sekarang aku tak tahulah kenapa aku gila sangat dengar lagu dak Crown the Empire. Lagi-lagi yang Machines tu...pergh! m...

December 20, 2015 / 9 Comments

Day 25: Humble!

Day 25: Humble! Day 25: Humble!

Holla!  Semua okay tak hari ni? Iya, aku pun tak okay gak sebenarnya dengan isu 'unfollow' yang hangat diperkatakan oleh blogger...

Sebab happy, saya nak join segmen!

Sebab happy, saya nak join segmen! Sebab happy, saya nak join segmen!

Klik banner untuk join! Holla! Walaupun semalam or hari ni adalah hari se-'frust' blogger sebab kehilangan followers...tapi...

Home

December 19, 2015 / 17 Comments

Blog Addicted!

Blog Addicted! Blog Addicted!

Holla! Korang pernah tak tersengih sendiri bila baca comment dari pembaca blog korang? Atau rasa moody bila takde orang comment, atau ra...

December 18, 2015 / 6 Comments

Jawab soalan dari 'bajuwarnacoklat'

Jawab soalan dari 'bajuwarnacoklat' Jawab soalan dari 'bajuwarnacoklat'

Holla!  Yeah! it's Friday! Dengan rajinnya aku sukalah nak menjawab soalan dari bajuwarnacoklat ..Kenal tak siapa pemilik bajuwarnac...

December 17, 2015 / 4 Comments

10 Jawapan untuk Sab

10 Jawapan untuk Sab 10 Jawapan untuk Sab

Holla! First of all, aku nak ucapkan jutaan terima kasih kepada cik Sab  diatas 'taging tag' 10 soalan. Yeah, beliau mem...

Latest Posts

Facebook

    @Gallery