August 02, 2015 / 2 Comments

Spare Part by Sean McNamara Film

"ASSALAMUALAIKUM"
Spare Part movie adalah cerita yang terbaik untuk menaikkan balik semangat yang hilang. Alkisahnya aku tengok cerita ni sebab tajuk dia; 'Spare Part'. Kalau korang lah baca tajuk ni, korang terbayang cerita ni berkisarkan tentang apa?

Kalau aku, aku ingatkan cerita pasal penggantian teman istemewa something like that lah. Tak pun pasal kereta secondhandd yang menang time pertandingan akhir ke, apa ke... rupanya pasal 'Cerita macam mana sebuah sekolah tinggi yang terpencil dapat mengalahkan MIT dalam Fifth Annual Underwater ROV Championship.'



MIT memang terkenal dengan sebuah institusi pengajian paling hebat dalam dunia kejuruteraan. (Even Gunner dalam filem 'Expendable' pun secara realitinya dia alumni U ni.) So, imagine macam mana diorang boleh kalahkan MIT. Paling best tentang filem ni sebab dia based on true story dan watak diorang dilakonkan semula untuk dijadikan teladan bagi orang yang cepat putus asa macam aku..hahahahah

Macam ni lah eksperesi diorang masa diumumkan sebagai juara untuk pertama kalinya. Bestkan? Aku yang tengok pun boleh menangis terharu apatah lagi yang berada kat sana kan...


Pada penghujung filem barulah ditayangkan kisah sebenar beserta gambar diorang. Siap Barack Obama pun hadir masa konvo . Pergh, hebat je rasakan?



So, macam mana? Ada rasa kembali tak semangat yang hilang? Hahaha...kagum siot! The end of entry, sukalah nak pesan pada diri aku ni, semua orang ada kelebihan masing-masing dan stop judgemental (seperti yang dipesan oleh heroin English Vinglish).
Related Posts

2 comments:

  1. wow! filem2 cenggini lah kena tengok. baru rasa timbul semangat kan hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2....lagi2 utk org macam aku yg selalu xde semangat...
      ^_^!

      Delete

Latest Posts

Facebook

    @Gallery