[4][Rant][slider-top-big]

Image Slider

January 21, 2018 / No comments

Kenapa harus dipaksa?

Kenapa harus dipaksa? Kenapa harus dipaksa?

Selalunya isu "mempersoalkan" ini, aku selalu letak dibawah labels ' rant' . Tapi, aku tak nak me-'ranting' jadi...

January 18, 2018 / 6 Comments

Ilham 2018

Ilham 2018 Ilham 2018

Gais, akhirnya ilham 2018 menjelma pada tarikh cantik ni. 180118. Aku rasa gerenti banyak benda yang si sopie ni nak borak. Harapan untuk ...

December 28, 2017 / 8 Comments

Hey 2017, it's time to Sayonara

Hey 2017, it's time to Sayonara Hey 2017, it's time to Sayonara

Ada orang cakap 2017 will teach us to be strong.  Dan ianya amat benar.  So, ini adalah entri kedua bagi bulan Disember dan barangka...

December 12, 2017 / 13 Comments

Aku dan blogger #4

Aku dan blogger #4 Aku dan blogger #4

Holla dear my fellow readers, how you have been so far? Is it great?  Life of 2017 really tough! Doesn't it? hahaha, I can tell that...

Home

November 21, 2017 / 7 Comments

The reason...

The reason... The reason...

Kadang bau asap rokok itu nikmat.  Kadang dengan hidu pun boleh buat rasa tekanan yang dilampiaskan oleh sang penyebar asap rokok itu tu...

Home

November 11, 2017 / 13 Comments

Mirror of Society

Mirror of Society Mirror of Society

Mirror itu cermin.  Semua orang tahu cermin fungsinya memberi pantulan kepada apa sahaja yang ada dihadapannya. Jarang benar cermin berfu...

November 09, 2017 / 19 Comments

Hiatus by Budak Tomato : Minyak & Air

Hiatus by Budak Tomato : Minyak & Air Hiatus by Budak Tomato : Minyak & Air

Apa yang cuba disampaikan oleh penulis sebenarnya dalam buku Hiatus? Okay, aku beranggapan yang buku terbitan kali ini adaah sebua...

November 06, 2017 / 12 Comments

How to balance a life as student vs part-time worker

How to balance a life as student vs part-time worker How to balance a life as student vs part-time worker

Masuk bulan November ni, genaplah lapan bulan aku kerja sebagai part-time. Aku masih ingat lagi semua proses jatuh bangunnya nak stabi...

October 25, 2017 / 13 Comments

5 things that changed my life perceptions...

5 things that changed my life perceptions... 5 things that changed my life perceptions...

Semalam aku cakap nak tengok Tombiruo. Ah! itu semua omong kosong bila mana aku ternampak suatu booth yang bisa menukar kitaran hidup aku ...

Latest Posts

Facebook

    @Gallery